Rollspel

Under årets upplaga av Wexio Spelkonvent arrangerar spelföreningen RageQuit ett flertal tillfällen för nya och erfarna rollspelare att spela så kallade ”One-shots” där syftet är att hela sessionen är hela berättelsen. Det är ett perfekt format för de som är nya till rollspel och vill mest testa på, men passar även utmärkt för rollspelare med flera års erfarenhet att spela i ett miniformat.

Exakt vilka scenarion som kommer finnas tillgängliga kommer publiceras löpande de närmsta veckorna inför konventet. Så håll ögonen öppna för att hitta just det scenariot du helst vill spela. Men som regel kommer det finnas möjlighet att spela rollspel under i stort sett hela konventet.

Det är ingen föranmälan till scenariona innan konventet, utan du skriver upp dig när du kommer dit på plats. Scenariona är ungefär 3-6h i speltid beroende på scenario, spelledare och grupp. Missa inte chansen att ta med din kompis så de kan testa att spela med dig!

Rollspelsscenario 1: TBD

Kommer mer info snart!

Rollspelsscenario 2: TBD

Kommer mer info snart!

Rollspelsscenario …


The Transmission from the Phantom Gods.

Inget skulle stå i vägen för producenternas vision om den senaste stjärnspäckade pulp-actionfilmen i Luna City. Varken trötta kameramän, onda kultister, dålig catering eller ett mystiskt meddelande från glömda tiders gudar. Med den störste B-action skådisen genom tiderna, John Bale, som huvudperson fanns det inte en enda chans att filmen kunde floppa. Tills…

Mutant Chronicles är tillbaka! Ta del av ett spännande äventyr med mycket karaktärsspel och riktigt udda figurer i en mörk framtid. 

Förkunskaper om Mutant Chronicles världen är bra, men inget krav. 3-4 spelare. Rekommenderad ålder: 18+. Anmälan i receptionen. 

Tider: Lördag 29/6, 13.00-17.00 samt 19.00-23.00