Figurspel

Öppna spelbordet!

Vill du ta med dina egna figurer till konventet? 

Vill ni i kompisgänget mötas upp på en plats där det finns ett färdigt spelbord med tärningar, terräng och spelmatta? 

Välkommen till Öppna spelbordet! 

  • Ni väljer själva vad ni vill spela. 
  • Vi gör det tråkiga såsom att transportera terräng, spelbord mm. 
  • Ni spelar och lämnar när ni är klara. 
  • Inget för- eller efterarbete krävs! 
  • Ingen anmälan behövs.

Välkomna till oss!

Spelschema: Hela konventet (dagtid)

Anordnas av Väs!


Hjärnor!

Ur skuggorna ser du en zombie röra sig mot dig, du siktar med armborstet, och träffar den rätt i huvudet! Med känslan av att vara oslagbar så hör du något bakom dig…. ett högt blodtörstande vrål! både paniken och zombievargen sätter klorna i dig sekunden senare!

Hjärnor är ett samarbetsspel som passar alla, inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter av figurspel behövs. Från 2 till 6 spelare per pass. Anmälan sker på en lista vid spelbordet. Varje spelomgång tar ca 3h.

Varmt välkomna att spela Hjärnor!

Anordnas av Väs!


Rampant

Rampant erbjuder ett figurspel där skapandet av enheter och att spela spelet ligger i fokus. Det finns inga officiella figurer att använda. Som spelare sätter du ihop en armé efter vad du har hemma. Alla spelare kan anpassa sin armé efter sina figurers utseende/tema/beväpning. I Rampant är det fantasin som avgör och sätter gränserna. Du kan spela med vilka figurer du vill, i vilken skala som passar dig och din motståndare.  

Passa på att testa ett figurspel som inte är som alla andra. 

Fight out miniature battles for fun, free of adherence to specific model ranges, canonical settings or ever-expanding supplements. You can use any miniatures you wish, rather than ’official’ ones.” 

Spelschema: Hela lördagen

Anordnas av Väs!


Warhammer 40k

Slå dig fram mellan terminators och onda monster, kom och testa världens största figurspel Warhammer 40k! 

Vi bjuder på “småmatcher” på 1-2h med figurer att låna, bara kom och spela! Inga förkunskaper krävs, vi lär dig spela på plats.

Välkommen!

Anordnas av Väs!


Warmaster

Warmaster är ett figurspel som iscensätter stora fältslag mellan mäktiga befälhavare och deras arméer i en fantasyvärld. Du som spelare använder dina generaler till att beordra dina fotsoldater, ryttare, monster och krigsmaskiner att förflytta sig och slåss för att utmanövrera och besegra din motståndares armé. Men, dina ordrar kan försvinna i ett bakhåll eller ignoreras av odisciplinerade soldater så nya planer måste snabbt kunna smidas och en listig strateg har fler än en i rockärmen.

Warmaster spelas med modeller i “10mm” skala, vilket är mindre än i många andra figurspel. Detta gör dock att arméerna blir desto större och slagen mer episka!

Du är varmt välkommen att komma och spela (eller bara titta på) Warmaster vare sig du är en erfaren spelare eller hör talas om det för första gången. Vi lär gärna ut spelet och arméer finns att låna.

Spelschema: Hela lördagen.

Anordnas av Väs!


Kill Team

Kill Team är ett kompakt och actionpackat figurspel som utspelar sig i Warhammer 40,000-universumet. I denna skoningslösa framtid finns det ingen brist på konflikter, och varje strid är avgörande. I Kill Team tar spelarna kontroll över små, specialiserade trupper av elitkrigare från olika fraktioner i Warhammer 40,000-världen. Dessa trupper kastas in i taktiska uppdrag på små slagfält där varje beslut kan vara skillnaden mellan seger och nederlag.

Med sin fokus på små enheter och snabba, intensiva strider ger Kill Team en spännande och tät spelupplevelse. Spelarna får bygga och anpassa sina team med olika enheter och utrustning för att möta olika utmaningar och fiender. Genom att använda taktik, strategi och snabba beslut måste spelarna navigera genom farliga miljöer och överlista sina motståndare för att uppnå sina mål.

Kom in och testa på att spela Kill Team.

Anordnas av Väs!


Warmachine

På WSK arrangerar VÄS en Wamachine turnering på 100 poäng utifrån Steamroller 2024 turneringsregler. Registrering sker i Longshanks.

Warmachine är ett spel tillverkat av Privateer Press. Spelet är satt i en högteknologisk fantasivärld med robotar, magi och monster. Spelet använder en app för att hålla kolla på modellernas liv och värden. Gillar du robotar och monster som dundrar fram över slagfältet som ångvältar, kasta iväg din motståndares soldater eller att klampa ner dem i marken? 

Då kan detta var något för dig.

Anordnas av Väs!


Onepage Grimdark Future

Välkommen att testa på Onepage Grimdark Future!

Kom och testa på figurspelet Grimdark Future: en enklare och mer lättillgänglig version av warhammer 40 000 där fokus och strategi ligger i ordningen du aktiverar. 

Testa ett litet slag för att se vad figurspel och Grimdark handlar om eller kör en full 3000 poängs match under 2-3 timmar. 

Inga förkunskaper eller modeller krävs. Vill ni läsa mer om spelet kan ni gå in på https://www.onepagerules.com/

Vi är på plats från fredag kväll till söndag lunch.

Välkomna! 


Spelbutiken Nexus

Välkomna in till spelbutiken Nexus och prova på att måla en Warhammer figur. Vi handhåller med färg, penslar och figurer. Allt som behövs är lite tålamod och en stadig hand. Om ni vill ta en paus och varva ner lite, kom in och måla med oss. Figuren får ni självklart ta med hem när ni är klara med den.

Anordnas av Spelbutiken Nexus


Gaslands

Fart, avgaser och knattrande kulsprutor!

Snabbt, enkelt och brutalt!
Är du nyfiken på att spela något snabbt och
spännande som passar de flesta åldrar?
Passa då på att gå till “Spelkonglomeratet”, här
finns möjlighet att testa Gaslands, ett
postapokalyptiskt fartfyllt rallyspel som passar så
gott som alla!
Bilar finns att låna samt även möjlighet att lära sig
reglerna!

/Konduktörerna
Spelkonglomeratet